Tafels Leren door Liedjes te Zingen

**Tafels Leren Door Liedjes te Zingen** is vandaag gratis in verband met AppEvent actie!
Download de gratis AppEvent-app en mis nooit meer een gratis app of bezoek www.appevent.com voor meer gratis apps de komende dagen. **

Leer de tafels op een makkelijke en leuke manier door te luisteren en mee te zingen met liedjes en leuke filmpjes.

Waarom zou je ontelbare boekjes willen kopen die het kind vaak maar weinig stimuleren om ècht de tafels te leren? Je zult zien dat je met deze app voor veel minder geld veel sneller resultaten krijgt. En, niet geheel onbelangrijk, het leren wordt met plezier gedaan!

Vooral jonge kinderen hebben de hersencapaciteit om door herhaling snel dingen te leren. En met dit in ons achterhoofd hebben wij, met de medewerking van professionele docenten en onderwijs instituten, deze app ontwikkeld. Deze app, speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar, leert hen op een leuke, interactieve en muzikale manier het leren van de tafels.

Daarbij is het ook niet onbelangrijk dat kinderen die deze app gebruiken een voorsprong zullen hebben met tellen en rekenen, waardoor ze in de klas sneller mee kunnen en makkelijker connecties kunnen leggen tussen de verschillende lessen.

Is het je wel eens opgevallen hoe snel je de tekst van een willekeurig populair liedje op de radio onthoudt en kan meezingen? De combinatie van de beat van het nummer, de herhaling van de tekst in het refrein, het rijmen van woorden, en het steeds terug horen van het liedje zorgt ervoor dat je vaak onbewust grote delen van de tekst onthoudt. Daarbij is het ook een leuke manier van memoriseren: al meedeinend op de muziek met de tekst meezingen.

Deze vorm van muziekeducatie stimuleert het ‘cross lateraal denken’; het tegelijk gebruiken van de linker- en rechterhersenhelft, zowel de rationele kant als de creatieve kant. Doordat we simpele liedjes gebruiken voor het aanleren van de tafels worden deze veel gemakkelijker onthouden.

Muziek luisteren heeft een positieve uitwerking op je concentratie en daardoor op je geheugen. Daarnaast kun je ritme en muziek gebruiken als hulpmiddel bij het leren. Door de informatie op muziek te zetten is het makkelijker te onthouden. Je hersenen zijn namelijk erg goed in het linken van muziek en taal.

Muziek legt verbindingen tussen beide hersenhelften. Dit gebeurt niet alleen bij het musiceren of verwoorden van muziek, maar ook in het muziek luisteren: bij consonante akkoorden is vooral de rechterhersenhelft actief en bij dissonante akkoorden de linker.

• Auditieve cortex. Hier worden de eerste stadia van het luisteren naar geluid, de perceptie en het analyseren van tonen verwerkt.

• Prefrontale cortex. Zorgt voor het creëren van klankverwachting, en bevrediging van verwachtingen.

• Hippocampus. Het geheugen voor muziek, muzikale ervaringen en contexten.

Download it here it is (now) free!