Culinair Frans A-Z woordenboekje

Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is, maar als je eens iets anders wilt proberen uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok, dan kan deze app je helpen een keuze te maken. Maar wat krijg je als je “andouillettes” bestelt? En zouden “bigorneaux” je smaken? En hoe is de “poulet basquaise” eigenlijk klaargemaakt?

Met Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture heb je altijd een beknopt F-N woordenboekje bij de hand als je in een Frans restaurant bent met ruim 2500 veelvoorkomende woorden van de menukaart in het Frans of Nederlands. Wil je een tafeltje reserveren of wat bestellen, bekijk en beluister dan de voorbeeldzinnen onder Restaurant, die je ook in het Frans kunt beluisteren (native speaker, geen computerstem). Het overzichtje van wijnterminologie (150 woorden), is handig als je wijn proeft en je de ober (of sommelier) er iets over wilt vragen.
De woorden die je hebt opgezocht blijven ook bewaard in de Historie, zodat je nog eens kan kijken wat je hebt opgezocht. Culinair Frans kun je zonder internet gebruiken.

Tijdelijk gratis, download hier!